top of page

Nieuwe buurtmoestuin voor het Vet!Lab

De Kolenkitbuurt heeft een nieuwe buurtmoestuin! Aan het Piet Paaltjenspad, 12 mei geopend door stadsdeelbestuurder Carolien de Heer, de betrokken bewoners en Cascoland. We zijn twee jaar geleden, als onderdeel van de integrale vernieuwingsaanpak, gestart met het uitbreiden van de moestuinen. Er was er toen één in de binnentuin van de Sinjeur Semeijnsstraat en we hoorden dat er een wachtlijst was. Bewoners vinden het sociaal waardevol, maar zien er ook een betaalbare manier in om aan eten te komen. Voor veel gezinnen is 30 euro meer of minder per maand een groot verschil. Daarom zijn we het aantal buurtmoestuinen gaan uitbreiden met de bewoners, ondersteund door Cascoland, Rochdale, Stadgenoot en de gemeente. Nummer 2 volgde vorig jaar in de binnentuin van de Majoor Fransweg (Rochdale), nummer 3 is een maand geleden geopend in de binnentuin van de Baas Gansendonckstraat (Stadgenoot). Dit is nu buurtmoestuin nummer 4. Het is de eerste in de openbare ruimte.

We hebben veel geleerd over de gemeentelijke regels: het heeft ons 9 maanden gekost om dit door het systeem heen te loodsen. We hopen dat we met de lessen een volgende initiatief sneller kunnen helpen. We hopen ook veel te leren over wat wel en niet werkt in de openbare ruimte, waar het tuinieren misschien wat kwetsbaarder kan zijn.


Met de vier buurtmoestuinen zijn zo’n 90 bewoners actief geworden met elkaar en voor de buurt. We hopen het netwerk verder uit te laten groeien! Het stadsdeel ondersteunt daarbij graag. Veel dank aan de bewoners, Cascoland, Eline Hanssen en de woningcorporaties om dit mogelijk te maken!
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page